Sök
  • Solanapool

Redo för våren? Checklista för Spabads-ägareRensa garderober, tömma lådor, torka av golvlister. Vårstädningsuppgifter fokuserar ofta på inomhus. Men nu är det hög tid att komma igång med uteplatsen. Ta fram utemöblerna, plantera dina blommor, kontrollera utebelysningen, ja gör allt det där nu så du är förberedd när värmen sätter igång på riktigt.

Nu är också en bra tid för spabads-ägaren att ta itu med säsongsbetonat underhåll. Efter en vinter med kylan kan du förbereda ditt spa för varma sommarnätter tillsammans med vänner.


När du förbereder din trädgård för våren och sommaren, finns det en sak att komma ihåg: ta varje projekt ett steg i taget. Målet är att skapa ett utrymme du tycker om och älskar - inte känna dig överväldigad i processen.


Våren är en idealisk tid för att dra nytta av det varmare vädret och förbereda din trädgård för sommarnöjen. Dessa uppgifter hjälper dig att ta itu med rutinmässigt underhåll av ditt spabad, fräscha upp din uteplats och göra din trädgård redo.


Din checklista för våren bör innehålla följande:

  1. Underhåll uteplatsen och inspektion av grunden

  2. Testa slang och tapp

  3. Töm och fyll på spabadet

  4. Byt ut EcoPur-filtret

  5. Inspektera utemöbler

  6. Rengör kåpan

Vårstädning för spabads-ägaren

Våren är den perfekta årstiden för att ge din uteplats och ditt spabad en uppfräschning. Oavsett om du behöver göra en djuprengöring eller bara piffa upp utrymmet, bör du ta dig tid att vårrengöra ditt spabad för att du kan njuta fullt ut unders sommaren.


1. Underhåll uteplatsen och inspektion av grunden

Oavsett om du har en marksten eller betongdyna så är det första du bör göra i vår att sopa din uteplats och ta en ordentlig titt på den. Beroende på var du bor kan plus- och minusgrader belasta betongen. Kontrollera betongen för eventuella fläckar, skador eller sprickor.


2. Testa slang och tapp

Trädgården och ditt spabad kräver vatten - oavsett om det är för att ge näring till dina växter eller för att rengöra. Innan du tar itu med din checklista för våren ska du vara säker på att allt fungerar. Testa din tapp och se om det finns några skador på dina slangar.


3. Töm och fyll på spabadet

När tömde du ditt spabad senast? Om det var mer än sex månader sedan är det en bra idé att tömma och fylla på igen. Varför? Vid en viss tidpunkt kommer kemikalierna inte att kunna göra sitt jobb. Gammalt vatten blir svårare att hålla rent.


Master Spas rekommenderar att du dränerar ditt spabad var sjätte månad. Spa har ett internt avlopp för att göra processen enklare eller så kan du också använda en dränkbar pump.


4. Byt ut EcoPur-filtret

Ditt filter är en nyckelkomponent i ditt spabad. Det hjälper till att hålla vattnet rent och klart och fångar upp skräp som löv och andra föroreningar. Men filtret kan inte göra sitt jobb för alltid. Oavsett om du använder ditt spabad varje dag eller en gång i veckan är det viktigt att byta ut dina filter en gång om året. Dessutom bör EcoPur-filterkärnan bytas ut var sjätte månad. Våren är den perfekta tiden att byta ut dessa komponenter så att du kan behålla din vattenkvalitet.


5. Fixa din uteplats

Din trädgård är en förlängning av ditt bostadsutrymme inomhus. Maximera dess funktion med genomtänkta designval. Denna del är inte enbart för dig som har spabad, men en viktig och rolig del för alla som vill investera i sitt hem och trivs med att vara hemma. Göra din uteplats inbjudande och bekväm. Se till att du har en plats där du kan njuta av en kopp kaffe eller koppla av efter ett dopp i ditt spabad. Planteringskärl med färgglada växter, utomhusgardiner och ljusslingor är bra sätt att fräscha upp din trädgård på.

Utemöbler är lika mycket en investering som dina möbler inomhus. Med rätt skötsel bör de hålla säsong efter säsong. Men när du tar itu med din checklista för våren är det en bra idé att kontrollera dina utemöbler en gång för att se till att de är redo för sommaren.6. Rengör sockel

Gör ditt spabad till stjärnan i din trädgård genom att hålla den i toppform. Ett enkelt sätt att hålla ditt spabad snyggt är att rengöra sockeln. Ditt Master Spa har en hållbar, väderbeständigt kåpa som är lätt att underhålla. Skölj bara av den med din trädgårdsslang. Vid behov kan du använda en mild tvål och vatten med en mjuk trasa för att torka av ytan. Se till att skölja noggrant.


Är du redo att köpa spabad?

Är du redo att förvandla din trädgård till en oas? Ett Master Spas spabad kan hjälpa dig att koppla av och varva ner. Kontakta oss för att lära dig mer om ägande av spabad eller varför inte ett swimspa? Undrar du vad ett spabad kostar? Begära offert här!

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla