Sök
  • Solanapool

Gör dig redo för leverans av ditt nya H2X Swim spa


Oavsett om du funderar på att köpa H2X Swim Spa från Master Spas, eller väntar på levereras, kommer den här guiden att ge dig viktig information om att välja en plats och förbereda installationen för ett nytt H2X Swim spa.


När din plats i trädgården är klar kan ditt Swim spa installeras på mindre än en dag.Att välja den perfekta platsen

Varje Master Spas Swim spa är helt fristående, vilket gör installationen snabb och enkel. Allt som krävs är en solid, jämn yta som klarar vikten av det bärbara swim spat med vatten i 8,870 kg hos en H2X D15, elanslutning och en trädgårdsslang för att fylla den. På mindre än en dag kommer du att njuta av det varma, virvlande vattnet i ditt eget Master Spas Swim spa.


Inomhus eller utomhus? Ovan mark eller försänkt? Valet är ditt.

Master Spas Swim spa är designad för användning året runt, inomhus eller utomhus, och kan installeras ovan jord, delvis infällda eller helt infällda. När du väljer platsen för ditt swim spa, fundera på hur du kommer att använda ditt Swim spa och vilken plats som gör det mest tillgängligt för dig och din familj.


Att fundera på vid val av plats för ditt Swim spa

• Hur kommer ditt Swim spa att komplettera annat i dig trädgård

• Vilken utsikt får du från platsen du tänkt att ha ditt Swim spa

• Exponering för solljus och skuggning från träd

• Integritet

• Ta sig till och från Swim spat från huset

• Närhet till omklädningsrum och badrum

• Förvaring för tillbehör till ditt Swim spa och kemikalier

• Lokala byggregler (om tillämpligt) och/eller föreningskrav

• Tillgång för rutinunderhåll eller framtida reparationer

• Kraftkälla


Utomhusinstallation

Alla våra spabad är byggda för att användas året runt i alla klimat. Faktum är att vår miljövänliga skumisolering gör Master Spas till de mest energieffektiva spabaden i branschen.


Ovan jord

Majoriteten av våra kunder väljer att installera sitt Swim spa helt ovan jord på en uteplats eller ett däck. Om du vill ha utseendet av en infälld installation utan kostnad, kanske du vill

överväga att bygga ett däck runt ditt Swim spa för att ge det ett inbyggt utseende och känsla.


Delvis eller helt infälld

Det är möjligt att installera ditt Swim spa i en grop, antingen delvis eller helt försänkt. I dessa typer av installationer är det viktigt att säkerställa tre åtkomst till alla sidor av ditt Swim spa. Dessutom är korrekt dränering viktigt. Eftersom infällda installationer har mer omfattande krav, rekommenderar vi att du diskuterar dina planer med din återförsäljare innan du slutför arbetet för att säkerställa att det inte blir några överraskningar längs vägen.


Installationskrav

Även om Master Spas Swim spas är relativt enkla att installera och har en kort installationstid, finns det flera krav från grund till utrustnings tillgång till elektriska specifikationer som måste uppfyllas för att säkerställa att ditt nya Swim spa fungerar korrekt.


Grunden

När ett spabad är fyllt med vatten och människor kan det väga upp till flera ton och det är absolut nödvändigt att grunden under spabadet klarar av denna vikt. Både spabad och Swim spas måste stå på en jämnt och fast yta.

Se till att området runt ditt Swim spa luta bort från simbadet så vatten kan rinna bort för att undvika översvämningar.

Om du har valt en invändig plats, eller en delvis eller helt infälld installation, är det absolut nödvändigt att en golvbrunn installeras. Detta system bör utformas för att flytta allt vatten som kan samlas bort från ditt simbad.


Enkel åtkomst

Regelbundna underhållskontroller kräver tillgång i utrustningsfacket och därför är enkel åtkomst till detta område viktigt. Dessutom måste alla sidor av Swim spat vara tillgängliga för framtida service. Det är klokt att planera att lämna åtkomst till alla sidor av Swim spat. Detta kan göras genom att ha avtagbara paneler som en del av ditt däck eller uteplats.


Ingen speciell VVS-installation krävs

En av de många fantastiska sakerna med ett Master Spas Swim spas är att det inte krävs någon speciell VVS eftersom det har en inbyggd värmare och filtreringssystem. Fyll helt enkelt spabadet med en trädgårdsslang och töm det med en dränkbar pump.Elektricitet

Säkerhet är absolut högsta prioritet på Master Spas. Med alla produkter som involverar vatten, bör du använda sunt förnuft och följa alla elektriska försiktighetsåtgärder som beskrivs i din bruksanvisning.

Alla Swim spas måste anslutas av en certifierad, licensierad elektriker. Beroende på valt spabad, lokala regler och lagar och valda alternativ kan olika servicenivåer behövas.


Säkerställ en smidig leverans

De faktiska måtten på ditt nya simbad kommer att avgöra hur mycket utrymme som behövs för att flytta simbadet från trottoarkanten till dess slutliga installationsområde. Kontrollera med din återförsäljare för att bekräfta kraven baserat på den modell du har valt. Gå den väg som ditt nya Swim spa kommer att färdas under leveransen och mät längs vägen. Var noga med att mäta grindar eller dörrar och vertikala hinder, såsom taköverhäng och kablar eller annat. Alla andra hinder som träd eller buskar måste också utvärderas.


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla